BEMUTATKOZÁS, TÖRTÉNETÜNK

Intézményünk 2008-ban jött létre, Gönyűi Idősek Klubja néven, azzal a céllal, hogy biztosított legyen az idősek nappali ellátása a településen élők számára. 2011. január 1-től az idősek klubja mellett már a házi segítségnyújtás, valamint az étkeztetés és 2019. januárjától a demens személyek nappali ellátását, mint szociális alapszolgáltatásokat biztosítja a Gönyűi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény.

Mindezen által a súlyosabb egészségügyi problémákkal küzdő, vagy a közösségi együttlétet nem igénylő rászorulók is megkapják a szükséges segítséget, legyen szó akár a meleg ételhez jutásról, bevásárlásról, gyógyszeríratásról, kiváltásról, vagy gondozásról, ápolásról. Természetesen itt is nagy hangsúlyt kap az ellátottakkal kialakított jó viszony, hisz a napi tevékenységek elvégzése mellett legalább ilyen fontos a beszélgetés, a mentális gondozás, a lelki és az egészségi állapot figyelemmel kísérése.

2021. január 1-től a család-és gyermekjóléti szolgálat, mint gyermekjóléti alapszolgáltatás az intézmény keretein belül működik tovább a településen.

Az intézmény munkatársai az intézményt felkereső, vagy ide irányított felnőttekkel és gyermekekkel foglalkoznak prevenciós és korrekciós céllal, melyet tanácsadási, ügyintézési és gondozási tevékenység, illetve különböző szolgáltatások közvetítése és nyújtása formájában valósítanak meg.

Az intézmény tevékenységeit a helyi lakossági igények, a vonatkozó jogszabályok kötelezettségei és szakmai előírásai, továbbá a határozatlan időre szóló működési engedély alapján végzi.

Igyekszünk minden hozzánk fordulónak biztosítani a személyre szabott, neki leginkább megfelelő ellátási formát.

Eseményajánló

máj
25
szo
9:45 de. Gyertyaöntő és bútorfestő szakkö... @ Gönyű, Polgármesteri Hivatal udvara
Gyertyaöntő és bútorfestő szakkö... @ Gönyű, Polgármesteri Hivatal udvara
máj 25 @ 9:45 de. – 10:45 de.
Gyertyaöntő és bútorfestő szakkör - Kiállításmegnyitó @ Gönyű, Polgármesteri Hivatal udvara | Gönyű | Magyarország
Nemzeti Művelődési Intézet „ASZAKKÖR” elnevezésű pályázat keretében két szakkört tudtunk Gönyű Község Önkormányzatával közösen a tavalyi évben útjára indítani. Elérkeztünk a 20 alkalom végéhez és az elkészült alkotások kiállításra kerülnek 2024. május 25-én a Családi-és ... Olvass tovább

Friss hírek